biskupský chlebíček
80 g mandlí
60 g rozinek
150 g sušených meruněk
100 g sušeného ananasu
180 g polohrubé mouky
4 vejce
180 g másla
kůra z 1 citronu
3 lžíce rumu
na polevu: čokoláda na vaření + 50 g másla
troubu předehřejte na 170 stupňů, formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte moukou; mandle nasekejte najemno, rozinky přelijte horkou vodou a nechte bobtnat, poté vodu slijte; nakrájejte meruňky a ananas na malé kousky
máslo, žloutky a cukr ušlehejte do pěny, přidejte citronovou kůru a rum, vmíchejte mandle, rozinky a ovoce
z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte ho po částech střídavě s moukou do těsta
těsto přesuňte do formy a pečte 50-60 minut (kontrolujte zapichováním špejle)
ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a poté polevou potřete celý chlebíček
dobrou chuť!
(inspirováno receptem z knihy Moučníky, edice Apetit)
(inspirováno receptem z knihy Moučníky, edice Apetit)
Ouuuu jééé... Biskupský chlebíček... MŇAM! Hned jak se vrátíme z hor, jdu do něj ;-)
OdpovědětVymazat