neděle 1. prosince 2013

veselý první advent!


biskupský chlebíček

80 g mandlí
60 g rozinek
150 g sušených meruněk
100 g sušeného ananasu
180 g polohrubé mouky
4 vejce
180 g másla
kůra z 1 citronu
3 lžíce rumu
na polevu: čokoláda na vaření + 50 g másla

troubu předehřejte na 170 stupňů, formu na chlebíček vymažte máslem a vysypte moukou; mandle nasekejte najemno, rozinky přelijte horkou vodou a nechte bobtnat, poté vodu slijte; nakrájejte meruňky a ananas na malé kousky

máslo, žloutky a cukr ušlehejte do pěny, přidejte citronovou kůru a rum, vmíchejte mandle, rozinky a ovoce

z bílků ušlehejte sníh a vmíchejte ho po částech střídavě s moukou do těsta

těsto přesuňte do formy a pečte 50-60 minut (kontrolujte zapichováním špejle)

ve vodní lázni rozpusťte čokoládu s máslem a poté polevou potřete celý chlebíček

dobrou chuť!

(inspirováno receptem z knihy Moučníky, edice Apetit)

1 komentář:

  1. Ouuuu jééé... Biskupský chlebíček... MŇAM! Hned jak se vrátíme z hor, jdu do něj ;-)

    OdpovědětVymazat