pondělí 29. července 2013

quiche lorraine


ingredience:

těsto:
250g hladké mouky, 80g másla, 50ml plnotučného mléka, 1 vejce, špetka soli

náplň:
200g anglické slaniny, 1 velká cibule, 2 pórky, 200g tvrdého sýra dle chuti, 300ml smetany ke šlehání, 3 vejce, muškátový oříšek, sůl, pepř

z mouky, másla, mléka, vejce a soli vypracujeme hladké těsto, zabalíme do folie a necháme 2 hodiny odležet v ledničce; poté ho rozválíme a vložíme do formy, zařízneme okraje, přikryjeme pečícím papírem a posypeme fazolemi; pečeme 15 minut při 160 stupních

pokrájenou slaninu, cibuli a pórek orestujeme, přendáme na koláč, posypeme na kostičky nakrájeným sýrem a zalijeme smetanou s rozšlehaným vejcem, solí, pepřem a muškátovým oříškem

pečeme dozlatova při 200 stupních

(upravený recept z F.O.O.D. 08/2013 - v původním receptu je psáno 150ml mléka, což rozhodně nevytvoří těsto, které by se dalo rozválet...)



Žádné komentáře:

Okomentovat