úterý 2. července 2013

...opravdu sladká tečka.


♥ brownies

ingredience:
350g čokolády s obsahem kakaa minimálně 50% (já použila se 72% a pomerančovou kůrou) 
250g másla
3 velká nebo 4 malá vejce
250g krupicového cukru (možno hnědého)
85g hladké mouky
1 lžička prášku do pečiva

postup:
troubu předehřát na 160 °C; formu (vysoký plech) nejprve vymazat a poté vyložit pečícím papírem
čokoládu rozpustit spolu s máslem v kastrůlku na mírném plameni
vejce vyšlehat, až zesvětlají - zašlehat cukr, až je směs hustá
opatrně vmíchat vejce s cukrem do rozpuštěné čokolády
navrch prosít mouku s práškem do pečiva a vše vymíchat do hladka 
vlít do formy, rozetřít stěrkou
péct 30 minut, nebo až je povrch pevný a suchý, vnitřek však zůstává vlhký

dobrou chuť!




recept převzat z časopisu F.O.O.D - duben 2013
fotografie Madame Coquette

Žádné komentáře:

Okomentovat